Blog

Tips voor een zwembad online kopen

Met het warme en lekkere zomerweer zijn steeds meer mensen aan het kijken naar een zwembad voor in de eigen tuin. Begrijpelijk ook! Waar ‘vroeger’ een zwembad in de tuin vaak een opblaasbadje was dat het enkele dagen volhield, zijn de zwembaden van tegenwoordig veel kwalitatiever, robuuster en gaan deze meerdere zomers mee. Wellicht kijk je jaloersmakend naar de buren die al een zwembad hebben staan, dus hoog tijd om je een aantal tips te geven om een zwembad online kopen makkelijker te maken.

Tip 1: Waar moet je zwembad aan voldoen?

Het is belangrijk om vast te stellen waar je zwembad aan moet voldoen als je deze online wilt gaan kopen. Zoek je een eenvoudig zwembad wat je de hele zomer kunt laten staan, of zoek je een uitgebreider zwembad met filtersysteem, of zelfs een zwembad met verwarmingspomp? Voor een zwembad dat je de hele zomer kunt gebruiken adviseren wij om te kijken naar een zwembad met filterpomp, dat scheelt veel schoonmaak werk!

Tip 2: Bepaal je budget

Hoewel een zwembad voor in de tuin niet de wereld kost, kun je door het grote aanbod al snel verzwijnen in steeds duurdere modellen met meer opties en accessoires. Een zwembad is er al vanaf €50, maar zonder heel veel moeite te doen kun je ook €500 uitgeven. Bepaal daarom wat belangrijk voor je is en zet je budget vast. Doordat de zwembaden lang meegaan, kun je deze in de toekomst vrij goed tweedehands via bijvoorbeeld Marktplaats verkopen mocht je later toch een duurder model willen aanschaffen. Is dit je eerste zwembad? Kijk dan naar een budget van ongeveer €200-€250, daarvoor krijg je een goed zwembad inclusief filterpomp en accessoires.

Tip 3: Let goed op de maten van het zwembad

Hoewel een groot zwembad erg aantrekkelijk kan zijn, is het belangrijk vooral vooraf te bepalen waar het zwembad gaat staan in de tuin. Meet hier goed op wat de maximale grootte van de ruimte is en houdt hier rekening met 50-100cm rond het zwembad wat je nodig hebt om rond het zwembad te kunnen lopen.

Dit vind je misschien ook leuk...