Blog

Spelletjes voor trainen cognitieve geheugen

Wil jij je hersenen trainen, dan kun je dit om een aantal verschillende manieren doen. Uiteraard zijn de primaire levensbehoeften zoals slaap, beweging en gezonde voeding de basis. Toch kun je ook door middel van verschillende oefeningen je hersenen trainen, zodat je ze nog beter maakt, dan dat ze nu laten zien. Speciaal daarom hebben wij een aantal handiger trainingen voor je, waarmee jij je hersenen dusdanig kunt triggeren, dat je ze volledig tot hun recht kunt laten komen.

Strategische spelletjes

Spelletjes zijn niet alleen ontzettend leuk om te spelen, maar ook goed voor ons brein. Zo kun je bijvoorbeeld pubquizvragen online spelen, zodat je met meerdere mensen aan de slag kunt. Bij het spelen van een spelletje voor het trainen van onze hersenen, bedoelen we natuurlijk wel een strategisch spel. Hierbij kun je denken aan Memory, Rummikub en ook Scrabble. Door het spelen van dit soort spellen wordt je geheugen extra getraind, aangezien je genoodzaakt bent bepaalde zaken goed te kunnen onthouden. Daarbij komt ook dat je bij veel spellen alvast een stap vooruit moet denken, wat ervoor zorgt dat je je hersenen continu aan het werk zet.

Puzzelen

Puzzelen is een perfecte manier om de grijze massa in ons hoofd eens flink aan het werk te zetten. Vooral bij een grote puzzel met enkele honderden stukjes, zorg je ervoor dat je brein continu moet visualiseren hoe het is op het moment dat je een bepaald puzzelstukje op een bepaalde plek legt. Vooral voor jonge kinderen is puzzelen daarom dus ook een echte aanrader en zorgt het ervoor dat de hersenen al op jonge leeftijd goed worden getraind. Uiteraard is het met een kind niet handig om een puzzel met honderden stukje te gaan maken, maar begin eens bij 4 stukjes. Dit zorgt er namelijk voor dat het ook het zelfvertrouwen toeneemt, waardoor je je kind op allerlei vlakken enorme vooruitgang zult zien boeken. Dus wil jij niet alleen de hersenen van jezelf, maar ook van je kind trainen? Speel dan regelmatig een spelletje samen.

Dit vind je misschien ook leuk...