Blog

Voordelen van kleuren voor kinderen

Je vraagt je misschien wel af wat nu eigenlijk de voordelen allemaal zijn van het kleuren voor kinderen? Naast het feit dat het leuk is om te doen, heeft het namelijk wel degelijk de nodige voordelen. Zo is kleuren een goede manier om de motoriek van je kind zich verder te laten ontwikkelen en zorgt het er ook voor dat de creativiteit van een kind op de proef wordt gesteld. Uiteraard zijn er daarnaast nog veel meer voordelen te bedenken als het gaat om het kleuren voor kinderen. Welke dit allemaal zijn, vertellen we je in dit artikel.

Tekenen stimuleert verbeelding en creativiteit

Het leuke aan kinderen, is dat ze zich nog niet goed kunnen inbeelden wat nu bepaalde symbolen en tekens betekenen. Dat maakt het dus ook vaak dat ze een totale andere kijk hebben op bepaalde zaken, dan dat een volwassene dit heeft. Je kent vast wel dat ene neefje die heel trots met een kleurplaat bij je komt en vertelt dat er een leeuw op te zien is. Hoe goed jij ook je best doet, een leeuw is vaak in geen velden of wegen te bekennen. Juist dit maakt het voor kinderen zo leuk om te tekenen. Wel is het aan te raden om vooral in het begin te beginnen met een niet al te lastige tekening, zodat het ook hun zelfvertrouwen ten goede komt.

Goed voor de coördinatie tussen de hersenen, ogen en handen

Tegenwoordig kun je gemakkelijke gratis kleurplaten downloaden via het internet. Door kinderen veel te laten kleuren, zorg je ervoor dat de hersenen, ogen en ook handen tegelijk met elkaar in verbinding moeten staan. Dit verklaart daarom dus ook waarom het voor kinderen vaak een onmogelijke opgave is om al direct netjes binnen de lijnen te kunnen kleuren. De werking tussen al deze facetten loopt natuurlijk nog niet zo soepel, als dat dit bij ons volwassenen natuurlijk wel het geval is. Het is daarom dus ook belangrijk om dit regelmatig te oefenen, zodat het zich steeds beter en ook verder ontwikkeld.

Dit vind je misschien ook leuk...