Blog

Inspiratie voor kindernamen

Zijn jullie in verwachting? Dan zul je al snel merken dat het filosoferen over een kindernaam begint. Of je nu weet of je een jongetje of een meisje krijgt, maakt natuurlijk nog helemaal niets uit. Zo kun je namelijk alvast prima een top 10 met leuke namen maken, die bestaan uit zowel jongens, alsook meisjesnamen. Op het moment dat je er dan voor kiest om een echo voor geslachtsbepaling te doen, dan kun je een stuk gerichter aan de slag. Daarnaast wil je voorkomen dat je een van de illustrere schaamnamen kiest, die bijvoorbeeld allitereerd met je achternaam of een rare afkorting geeft. Willen jullie het beide niet weten en pas bij de geboorte, dan kan dat natuurlijk ook. Om je een idee te geven welke kindernamen op dit moment helemaal ‘hot’ zijn, hebben we een top 10 met kindernamen gemaakt, die je kunt gebruiken ter inspiratie.

Hoe begin je?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende kindernamen te bedenken. Het is daarom dus ook niet zo heel erg vreemd dat je het misschien wat lastig vindt om een leuke naam te vinden. Om ervoor te zorgen dat je het voor jezelf een stuk makkelijker maakt, is het aan te raden om alvast wat namen op papier te zetten. Dit zijn vaak namen die je ergens hebt gehoord en je eigenlijk wel leuk lijken. Wel is het verstandig om dit afzonderlijk van je partner te doen. Het leuke daaraan is, is dat wanneer je overlap hebt, de kans vrij groot is dat de naam een stuk sneller gekozen is, dan wanneer je samen gaat filosoferen. Verstandig is wel, om beide niet een te groot lijstje te maken, maar het te houden bij bijvoorbeeld 5 jongens en ook 5 meisjesnamen.

De top 10 kindernamen van dit moment

  1. Noah
  2. Sem
  3. Finn
  4. Daan
  5. Levi
  6. Tess
  7. Sophie
  8. Emma
  9. Mila
  10. Zoë

Meer babynamen of andere lijstjes zien? Kijk dan bij alletop10lijstjes voor meer inspiratie.

Een kindernaam is en blijft persoonlijk

Het kiezen van een kindernaam is en blijft ontzettend persoonlijk. Wat je merkt, is dat op het moment dat je kindje is geboren en je de naam één keer hebt genoemd, het ook daadwerkelijk bij je baby past. Laat je daarom niet leiden door wat anderen zeggen, maar volg vooral je hart. We hopen je met deze top 10 kindernamen te hebben kunnen inspireren bij het vinden van een leuke naam voor jullie kindje.

Dit vind je misschien ook leuk...