Blog

Hoe kun je theoriestof oefenen bij jongeren?

Ben je voornemens om je scooterrijbewijs te gaan halen? Dan komt hier natuurlijk nog wel het nodige bij kijken. Naast het feit dat je een stukje praktijk examen hebt, dien je ook te beschikken over de nodige theoretische kennis. Maar hoe zorg je er nu voor dat je alle theorie die in dit dikke boek staat, dusdanig tot je weet te nemen, dat je het tijdens het examen allemaal zo kunt toepassen, dat geen vraag onbeantwoord voor je blijft. Speciaal daarom geven we je in dit artikel een aantal handige tips!

Neem de tijd om te leren

Je scooter theorie oefenen is een kwestie van blijven doen. Omdat het zoveel stof is, is het belangrijk om dit op te delen in verschillende delen. Belangrijk is daarom ook om ver van te voren te beginnen en niet op de avond voordat je het examen hebt, pas het boek voor het eerst open te slaan. Probeer daarom voor jezelf een planning te maken, waarin je alles stap voor stap leert. Dit kan zijn een uur per dag, maar ook langer wanneer je de concentratie kunt vasthouden. Je kunt namelijk beter 5 keer 1 uur leren, dan 5 uur achter elkaar.

Maak een samenvatting

De handisgite tip die we je kunne geven, is het maken van een samenvatting van de theorie. Het voordeel is dan namelijk, dat je alle belangrijke zaken nog een keer noteert, waardoor ze nog beter in je hoofd blijven zitten. Het voordeel is ook dat wanneer je een samenvatting gaat maken, je alle informatie die je hebt geleerd ook daadwerkelijk nog in je hoofd hebt zitten. Daarbij komt ook dat je een samenvatting natuurlijk een stuk sneller nog een keer kunt doornemen, dan bijvoorbeeld een volledig hoofdstuk.

Maak een oefenexamen

Tijdens het leren van de theorie is het ook aan te raden om verschillende oefenexamens te maken. Dit heeft namelijk als voordeel dat je ook direct weet hoe je ervoor staat, maar je ook leert hoe bepaalde vragen worden gesteld. Zo kun je online verschillende oefenexamens vinden en kun jij jezelf alvast rustig voorbereiden op wat er straks allemaal komen gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...