Blog

Buggy meenemen in het vliegtuig

Wanneer je met je kleintje op vakantie gaat is goede voorbereiding het allerbelangrijkste. Een vliegreis, hoe kort of lang ook, is altijd spannender met het gezin dan wanneer je met je partner of vrienden gaat vliegen. Hoe reageert je kind op het vliegtuig, kan het zich vermaken in het vliegtuig, heeft je kind last van de luchtdruk in het vliegtuig enzovoorts. Daarnaast is het inpakken en bepalen wat je wel en niet meeneemt in het vliegtuig op zijn zachtst gezegd soms nogal een uitdaging. Wat moet mee, wat wil je mee en wat zou je eigenlijk ook nog mee willen? Welk speelgoed moet mee, welke kleren moeten mee, wat voor eten, drinken en snacks moeten mee op reis?

Buggy of kinderwagen?

Een van de meer ingewikkeldere dingen om mee te nemen in het vliegtuig is de buggy vliegtuig of kinderwagen. Als je kindje ongeveer ouder is dan een jaar, kan een buggy een heel goed alternatief voor de kinderwagen zijn. Een kinderwagen moet je namelijk bij het inchecken altijd inleveren bij de ‘odd luggage’. Dit terwijl je na het inchecken nog langs de security moet, naar de gate moet lopen en moet wachten tot je mag boarden het vliegtuig in. Een buggy mag echter mee naar de gate, waardoor je kindje ook na het inchecken nog lekker kan zitten en liggen.

Paraplu buggy of opvouwbare buggy

Bij de gate moet je de buggy in veel gevallen dus inleveren, de buggy gaat dan bij de koffers het ruim in. Hierdoor moet je na de landing wachten bij de bagageband tot de buggy weer tevoorschijn komt. Een paraplu buggy – een buggy die je in- en uitvouwt als een paraplu – moet altijd het ruim in bij een vliegtuig. Je hebt ook een compacte buggy, die je opvouwt tot de grootte van handbagage. Deze mag je daardoor mee het vliegtuig in nemen, waardoor je na het landen direct je buggy weer kunt uitvouwen en je kleintje direct weer kan zitten. De beste buggy is wat ons betreft dan ook een buggy die je kunt opvouwen, omdat dit op reis extra handig is.

Dit vind je misschien ook leuk...