Blog

Een sport BH of zwangerschaps-BH?

In het begin van je zwangerschap zal je hoogstwaarschijnlijk enorm blij zijn met je groeiende borsten. Zeker je partner zal met genoegen kijken hoe je borsten aan het groeien zijn. Hartstikke leuk natuurlijk, maar jij als zwangere weet dat je borsten enorm gevoelig zijn, je tepels pijn doen en het allemaal niet zo’n pretje is. Er komt dan ook een moment dat je af wilt van je normale BH’s en over wilt gaan op iets comfortabelers. In de baby winkels kom je dan gelijk uit bij de zwangerschaps-BH, maar is dat de beste optie of is een sport Bh ook een comfortabel alternatief?

Wat is een zwangerschaps-BH?

Een zwangerschaps-BH – ook wel voedings-BH genoemd – is een BH speciaal gericht op de zwangerschap. Er zit bijna nooit een ijzeren beugel in, waardoor de pasvorm veel comfortabeler is en je borsten een subtielere ondersteuning krijgen. Daarnaast kunnen de bandjes vaak los, waardoor je makkelijk een borst vrij kunt maken voor borstvoeding. Zeker na de bevalling is een zwangerschaps-BH een comfortabel maar ook handige oplossing.

Is een sport BH een optie?

Een sport BH is wat ons betreft zeker een optie, vooral tijdens de zwangerschap. Er zijn speciale sport bh grote maten beschikbaar voor je groeiende borsten en zelfs sport BH’s speciaal voor de zwangerschap. Deze laatste hebben een bredere band onder je borsten zodat deze meer comfort biedt bij je zwangerschapsbuik. Hoewel een sport BH strakker zit dan een reguliere BH en daardoor wellicht juist oncomfortabeler is, heb je ook het voordeel dat de druk op je borsten beter verspreidt wordt en juist daardoor fijn kan zitten.

Wat is nu de beste BH voor tijdens de zwangerschap?

Eigenlijk valt er helaas geen eenduidig antwoord op deze vraag te geven. Voor iedere vrouw is de zwangerschap anders en zeker de pijn en gevoeligheid van je borsten verschilt enorm per persoon. Ons advies is dan ook vooral om tijd te steken in het zoeken naar een BH die zo comfortabel mogelijk is. Voor de een kan dat een zwangerschaps-BH zijn, voor de ander een normale BH of een sport BH.

Dit vind je misschien ook leuk...