Het opvoeden van kinderen kan een uitdaging zijn, vooral wanneer ze een sterke wil hebben en vaak intens reageren. In haar boek “Temperamentvolle kinderen” biedt Eva Bronsveld, een kinderpsycholoog en oudercoach, een diepgaand inzicht in de wereld van temperamentvolle kinderen en helpt ze ouders om hun kinderen beter te begrijpen en hen te begeleiden door de ups en downs van het opgroeien.

Voor wie is dit boek bedoeld?

Dit boek is voornamelijk bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Het is ook geschikt voor leerkrachten, kinderverzorgers en andere professionals die werken met kinderen. Als ouder van een temperamentvol kind, kan het soms lastig zijn om de juiste opvoedingsmethode te vinden, dit boek biedt hier handvatten voor.


Boekentip over cognitieve ontwikkeling


Inhoud van het boek

Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel introduceert Bronsveld wat ze verstaat onder temperamentvolle kinderen en hoe zij de wereld zien. Ze beschrijft de verschillende temperamenten die kinderen kunnen hebben en hoe deze de manier waarop ze op situaties reageren, beïnvloeden. Ook geeft ze uitleg over de verschillende opvoedingsmethoden die effectief kunnen zijn bij het opvoeden van temperamentvolle kinderen.

In het tweede deel van het boek, biedt Bronsveld praktische tips en strategieën aan voor het omgaan met situaties die vaak voorkomen bij temperamentvolle kinderen. Ze geeft advies over hoe om te gaan met woede-uitbarstingen, hoe de sfeer in huis te verbeteren, hoe om te gaan met moeilijke eters en meer. Ze benadrukt ook het belang van de relatie tussen ouder en kind en hoe deze kan worden verbeterd door middel van empathie, betrokkenheid en een positieve benadering.

Het boek is toegankelijk geschreven, zonder gebruik te maken van jargon en moeilijke termen, waardoor het makkelijk te lezen is voor ouders.

Conclusie

“Temperamentvolle kinderen” is een uitstekend boek voor ouders met temperamentvolle kinderen. Het biedt praktische opvoedingsstrategieën en geeft een dieper inzicht in de wereld van temperamentvolle kinderen. Het biedt handvatten voor ouders om beter te begrijpen waar hun kinderen doorheen gaan en hoe ze hun kinderen kunnen helpen hun emoties te beheersen en zich beter te uiten. Het boek is geschreven door een expert op het gebied van kinderpsychologie en oudercoaching, en biedt waardevolle informatie en advies voor elke ouder die zijn of haar kinderen beter wil begrijpen. Ik zou dit boek zeker aanraden aan ouders die op zoek zijn naar praktische opvoedingsstrategieën voor hun temperamentvolle kinderen.