Oei, ik groei! is een boek geschreven door het duo Frans X. Plooij en Hetty van de Rijt. Het boek richt zich op de ontwikkeling van baby’s in hun eerste 20 maanden. In dit artikel zal ik een review geven van dit boek en de relevantie ervan voor ouders en verzorgers.

Voor wie is dit boek bedoeld?

Dit boek is bedoeld voor ouders en verzorgers van baby’s in de leeftijd van 0 tot 20 maanden. Het boek is geschreven om ouders te helpen de ontwikkeling van hun baby beter te begrijpen en te ondersteunen. Het boek richt zich voornamelijk op de verschillende ontwikkelingsfasen die baby’s doormaken en de mogelijke uitdagingen die zich daarbij kunnen voordoen.


Boekentip over cognitieve ontwikkeling


Inhoud van het boek

Oei, ik groei! is opgedeeld in verschillende hoofdstukken die elk een specifieke fase in de ontwikkeling van de baby behandelen. In elk hoofdstuk wordt beschreven wat er gebeurt tijdens deze fase en welke ontwikkelingsmijlpalen baby’s in deze periode kunnen bereiken. Het boek bevat ook praktische tips voor ouders en verzorgers om hun baby’s tijdens elke fase te ondersteunen.

Een ander belangrijk onderdeel van het boek is de beschrijving van de verschillende sprongetjes die baby’s doormaken. Het boek legt uit dat baby’s niet geleidelijk groeien en ontwikkelen, maar in plaats daarvan in sprongen. Deze sprongen zijn momenten waarop baby’s een grote verandering doormaken in hun ontwikkeling. Deze veranderingen kunnen invloed hebben op het gedrag van de baby, zoals huilerigheid en moeite met slapen. Het boek legt uit wat deze sprongen inhouden en hoe ouders hun baby’s kunnen ondersteunen tijdens deze momenten.

Het boek bevat ook een handige grafiek met de verschillende sprongen en de leeftijd waarop deze plaatsvinden. Dit is een handige manier voor ouders om de ontwikkeling van hun baby te volgen en te begrijpen.

Conclusie

Oei, ik groei! is een uitstekend boek voor ouders en verzorgers die de ontwikkeling van hun baby beter willen begrijpen. Het boek biedt nuttige informatie over de verschillende ontwikkelingsfasen en sprongen die baby’s doormaken en hoe ouders hun baby’s kunnen ondersteunen tijdens deze momenten. Het boek is goed geschreven en bevat veel praktische tips en adviezen. De grafiek met de sprongen is ook een handige manier om de ontwikkeling van de baby te volgen.

Als je een ouder of verzorger bent van een baby in de leeftijd van 0 tot 20 maanden en je wilt meer begrijpen van de ontwikkeling van je baby, dan is Oei, ik groei! zeker een boek dat je moet lezen. Het is een nuttige en praktische gids die je zal helpen om je baby beter te begrijpen