Als kersverse moeder komt er veel op je af. De zorg voor je baby, de veranderingen in je relatie en de zoektocht naar een nieuwe balans in je leven. Het boek Mama’en van Nina Pierson en Elise Gruppen biedt hierin ondersteuning. In dit artikel geef ik een boek review van Mama’en en vertel ik voor wie het boek bedoeld is. Ook geef ik een conclusie waarom dit boek een aanrader is voor nieuwe moeders.

Voor wie is Mama’en bedoeld?

Mama’en is bedoeld voor alle nieuwe moeders die op zoek zijn naar inspiratie en tips om het moederschap op hun eigen manier in te vullen. Het boek is geschreven door Nina Pierson, eigenaar van verschillende restaurants en wellnesscentra en moeder van twee kinderen, en Elise Gruppen, co-founder van de populaire blog Chickslovefood en moeder van één kind. Het boek biedt een mix van persoonlijke ervaringen van de schrijvers en wetenschappelijke inzichten over het moederschap.


Boekentip over cognitieve ontwikkeling


Inhoud van Mama’en

Mama’en bestaat uit vijf delen die elk een ander aspect van het moederschap behandelen. Het eerste deel gaat over de veranderingen in je relatie na de komst van een baby. Het tweede deel gaat over de zorg voor je baby en het creëren van een routine. In het derde deel staat het onderwerp selfcare centraal en wordt er uitgelegd waarom het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Het vierde deel gaat over het vinden van een nieuwe balans in je leven en het vijfde deel biedt inspiratie voor het vinden van een nieuwe passie naast het moederschap.

Het boek bevat naast persoonlijke ervaringen ook wetenschappelijke inzichten en praktische tips voor nieuwe moeders. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd waarom de eerste 1000 dagen van een kind belangrijk zijn voor de ontwikkeling en hoe je als moeder hierop kunt inspelen. Ook worden er verschillende oefeningen en meditaties gedeeld om te ontspannen en meer in contact te komen met jezelf.

Conclusie

Mama’en is een inspirerend boek voor nieuwe moeders die op zoek zijn naar tips en inspiratie om het moederschap op hun eigen manier in te vullen. Het boek biedt een mix van persoonlijke ervaringen en wetenschappelijke inzichten en bevat praktische tips en oefeningen. De schrijvers geven op een toegankelijke manier advies en inspiratie en bieden een realistische kijk op het moederschap. Ik raad Mama’en dan ook zeker aan als cadeau voor jezelf of voor een vriendin die net moeder is geworden. Het boek biedt herkenning, inspiratie en ondersteuning in een nieuwe en bijzondere fase van het leven.