Mama worden is een boek geschreven door de Vlaamse gynaecologe en verloskundige Sofie Vanderoost. Het boek biedt praktische informatie, adviezen en tips voor vrouwen die zwanger zijn of graag zwanger willen worden. In dit artikel zal ik mijn persoonlijke review geven van dit boek en aangeven voor wie dit boek geschikt is.

Voor wie is het boek bedoeld?

Mama worden is geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of graag zwanger willen worden. Het boek is zeer praktisch en biedt veel nuttige informatie over alle aspecten van de zwangerschap, vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot na de bevalling. Het is ook een handig naslagwerk voor vrouwen die al kinderen hebben.


Boekentip over cognitieve ontwikkeling


Inhoud van het boek

Het boek is verdeeld in zes delen, elk met een ander onderwerp. Het eerste deel gaat over de zwangerschap zelf en biedt veel informatie over de ontwikkeling van de foetus en hoe je jezelf kunt voorbereiden op de bevalling. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je je voeding kunt aanpassen en welke oefeningen je kunt doen om je lichaam voor te bereiden op de bevalling.

Het tweede deel gaat over de bevalling zelf. Er worden verschillende bevallingsmethodes besproken en er wordt uitgelegd hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling. Er worden ook veel tips gegeven over hoe je om kunt gaan met pijn tijdens de bevalling en hoe je jezelf kunt ontspannen.

Het derde deel gaat over de kraamtijd en de eerste weken na de bevalling. Er wordt uitgelegd wat je kunt verwachten tijdens de kraamtijd en wat je kunt doen om jezelf en je baby te verzorgen. Er worden bijvoorbeeld tips gegeven over hoe je borstvoeding kunt geven en hoe je je baby kunt laten slapen.

Het vierde deel gaat over de ontwikkeling van de baby in het eerste jaar. Er wordt uitgelegd hoe de ontwikkeling van de baby verloopt en welke mijlpalen je kunt verwachten. Er worden ook veel praktische tips gegeven over hoe je je baby kunt verzorgen en hoe je kunt omgaan met problemen zoals huilen en krampjes.

Het vijfde deel gaat over de ontwikkeling van de baby van 1 tot 2 jaar. Er wordt uitgelegd wat je kunt verwachten in deze fase en hoe je je kind kunt stimuleren in zijn ontwikkeling. Er worden bijvoorbeeld tips gegeven over hoe je je kind kunt helpen bij het leren praten en lopen.

Het zesde en laatste deel gaat over opvoeding en ouderschap. Er worden verschillende opvoedmethodes besproken en er wordt uitgelegd hoe je je kind kunt opvoeden tot een zelfstandige en gelukkige volwassene. Er worden bijvoorbeeld tips gegeven over hoe je je kind kunt leren omgaan met emoties en hoe je jezelf kunt blijven als ouder.

Conclusie

Mama worden is een zeer nuttig boek voor vrouwen die zwanger zijn of graag zwanger willen worden. Het biedt veel praktische informatie, adviezen en tips over alle aspecten van de zwangerschap; van zwanger worden tot de opvoeding van je baby en kind.