Blog

Wat is de beste en veiligste slaappositie als je zwanger bent?

Wanneer je zwanger bent, dan zal het in de eerste maanden nog geen enkel probleem zijn om normaal te kunnen slapen. Toch zal er een moment komen, waarop je buik je steeds meer in de weg gaat zitten. Helemaal wanneer je een echte buikslaper bent, is het belangrijk er rekening mee te houden dat dit absoluut niet gewenst meer is. Je zult dan dus moeten zoeken naar een alternatieve slaaphouding. Maar wat is niet alleen de beste, maar tevens ook de veiligste slaappositie wanneer je zwanger bent?

Fysieke ongemakken tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan slapen moeilijker worden vanwege fysieke veranderingen in het lichaam, zoals pijn of ongemak in de rug, benen of buik, frequente plaspauzes, hormonale veranderingen die leiden tot angst of depressie, en onrustige dromen. Het is belangrijk voor zwangere vrouwen om een comfortabele slaapplek te creëren. Een zwangerschapskussen kan je hierbij helpen. Dit kussen zorgt ervoor dat de druk die op je heupen en rug komt, wordt verminderd. Vooral naarmate je buik verder groeit en je alleen nog op je zij kunt slapen, biedt een zwangerschapskussen uitkomst.

Kies voor een voedingskussen

Een voedingskussen is een speciaal soort kussen dat is ontworpen om zwangere vrouwen te helpen comfortabeler te slapen tijdens hun zwangerschap. Het kussen is vaak in de vorm van een c-vorm of een U-vorm en is speciaal ontworpen om de buik en de rug te ondersteunen. Het helpt bij het verminderen van rugpijn en ongemak en kan ook helpen bij het verminderen van de druk op de bloedvaten, waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd. Het kan ook helpen bij het voorkomen van het rollen van de zwangere vrouw op haar rug tijdens het slapen, wat kan leiden tot ademhalingsproblemen.

Dit vind je misschien ook leuk...