Blog

Wanneer is een kind een dreumes?

De term dreumes wordt gebruikt voor kinderen tussen de 1 en 2 jaar oud. Het is een bijzondere periode in de ontwikkeling van een kind, omdat ze zich in rap tempo ontwikkelen. In dit artikel zullen we de ontwikkeling van een dreumes nader bekijken en de verschillende benamingen die kinderen krijgen in hun eerste levensjaren.

Fysieke ontwikkeling van een dreumes

De fysieke ontwikkeling van een dreumes gaat razendsnel. Gemiddeld groeien dreumesen in deze periode zo’n 10 tot 12 centimeter en nemen ze zo’n 2 tot 3 kilo in gewicht toe. Ze leren steeds beter staan en lopen, waardoor ze meer mobiel worden. Ook ontwikkelen ze hun fijne motoriek, waardoor ze beter kunnen pakken en vasthouden.

Taalontwikkeling van een dreumes

Naast de fysieke ontwikkeling, ontwikkelen dreumesen zich ook op het gebied van taal. Ze leren steeds meer woorden en kunnen deze ook steeds beter gebruiken. In deze periode is het belangrijk om veel tegen het kind te praten en woorden te herhalen, zodat ze deze beter kunnen onthouden en begrijpen.

Sociaal-emotionele ontwikkeling van een dreumes

Ook op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling maken dreumesen een grote sprong. Ze leren zichzelf steeds beter kennen en ontwikkelen emoties als blijdschap, boosheid en verdriet. Ook leren ze spelenderwijs samen te spelen en rekening te houden met anderen.

Ontwikkeling van de benamingen van een kind

In de eerste jaren van hun leven krijgen kinderen verschillende benamingen, die vaak gekoppeld zijn aan hun ontwikkelingsfase. Hieronder een overzicht van de verschillende benamingen per levensjaar:

  • Pasgeborene (0 – 2 maanden)
  • Zuigeling (2 – 12 maanden)
  • Dreumes (1 – 2 jaar)
  • Peuter (2 – 4 jaar)
  • Kleuter (4 – 6 jaar)
  • Schoolkind (6 – 12 jaar)
  • Puber (12 – 18 jaar)

Conclusie

Een dreumes is een kind tussen de 1 en 2 jaar oud, die zich zowel fysiek als mentaal in rap tempo ontwikkelt. In deze periode leren ze steeds beter staan en lopen, ontwikkelen ze hun taal en leren ze samen te spelen met anderen. Het is een bijzondere periode in de ontwikkeling van een kind, die niet alleen voor het kind zelf, maar ook voor de ouders en andere betrokkenen bijzonder is om mee te maken. Het is daarom belangrijk om voldoende tijd en aandacht te besteden aan de ontwikkeling van een dreumes.

Dit vind je misschien ook leuk...