Blog

Slaapproblemen bij je baby

Wanneer je kleintje pas geboren is, dan heeft het natuurlijk ontzettend veel slaap en rust nodig. Ze komen immers net uit de vertrouwde omgeving van de baarmoeder. Het is dus helemaal niet gek dat jouw kleintje door alle prikkels problemen heeft om goed te kunnen slapen. Slaapproblemen bij je baby kunnen ongeacht hoe klein ze ook zijn enorm vervelend zijn. Niet alleen voor de ouders is het enorm pittig wanneer je kleintje hele nachten wakker is, maar ook voor het welzijn van de baby zelf is een verstoord slaapritme alles behalve goed. Toch zijn er een aantal zaken die eraan bijdragen dat het slaapritme van je kleintje verbeterd. Eén van deze dingen is voeding. Dus wil jij weten hoe slaapproblemen bij je kleintje kunnen ontstaan en wat de beste voeding is voor je baby, lees dan rustig verder.

Het ontstaan

Het ontstaan van slaapproblemen bij baby’s kan verschillende oorzaken hebben. Eén van de voornaamste redenen die we voorbij zien komen is een probleem met het zogeheten slaap-waakritme. Dit zorgt ervoor dat je baby niet gewend is om vanuit zichzelf in slaap te kunnen vallen. Een bekend voorbeeld is dat je kleintje alleen maar slaapt tijdens het rijden in de kinderwagen. Ook kan verlatingsangst op latere leeftijd een rol spelen. Vooral wanneer de cognitieve ontwikkeling vanaf de 6e maand zich significant gaat ontwikkelen, kan het zijn, dat je kleintje bij het door de ouders verlaten van de babykamer in paniek raakt en niet kan en wil slapen.

Beste voeding voor slapen

De beste voeding voor je baby is volledig afhankelijk van de behoefte van jouw kind en kan veel invloed hebben op de slaapproblemen bij je baby. Waar de één zweert bij borstvoeding, vindt de ander de flesvoeding stuk fijner. Vooral wanneer jouw kind problemen heeft met slapen, kan voeding een essentiële rol spelen in het oplossen hiervan. Vooral wanneer je kindje wat ouder is, zijn de externe invloeden naast de normale flesvoeding enorm groot. Dit zal doorgaans in de eerste maanden nog niet direct het geval zijn, maar naarmate ze ouder worden, spelen voedingsmiddelen die suiker en kleurstoffen bevatten een grote rol in het ritme en gedrag van je kindje. Ook kan het natuurlijk voorkomen dat je baby last heeft van krampjes. De beste voeding voor je baby die je dan kunt kiezen is Nutrilon Omneo 1. Dit helpt tegen zowel krampjes als problemen met de ontlasting.

Dit vind je misschien ook leuk...