Blog

Regeldagen: wat is het en wat te doen?

Regeldagen zijn een bekend fenomeen onder ouders van pasgeboren baby’s. Het zijn dagen waarop een baby zich plotseling anders kan gedragen dan normaal, zoals meer huilen, vaker willen eten en onrustiger zijn. Regeldagen zijn een normaal onderdeel van de ontwikkeling van een baby en komen vaak voor tijdens de eerste paar maanden van hun leven. In dit artikel bespreken we wat regeldagen zijn, hoe ze werken en geven we tips om ermee om te gaan.

Wat zijn regeldagen

Regeldagen zijn dagen waarop een baby meer voeding nodig heeft dan normaal. Dit kan ertoe leiden dat ze vaker wakker worden, vaker willen eten en onrustiger zijn dan normaal. Regeldagen kunnen zich voordoen op verschillende tijdstippen, maar komen meestal voor tijdens de eerste paar maanden van het leven van een baby. Het is belangrijk om te onthouden dat regeldagen een normaal onderdeel zijn van de ontwikkeling van een baby en dat ze geen teken zijn van problemen.

Hoe werken regeldagen?

Tijdens regeldagen lijkt het alsof een baby meer wil eten dan normaal. Dit komt omdat ze in feite hun melkproductie verhogen om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van hun baby. Baby’s zijn zich er niet van bewust dat hun lichaam meer melk produceert en hebben dus de neiging om vaker te willen eten en meer te huilen.

Tips om met regeldagen om te gaan

Het kan uitdagend zijn om met regeldagen om te gaan, vooral als ze langdurig zijn. Hier zijn enkele tips om u te helpen:

  1. Geef uw baby vaker te eten: Tijdens regeldagen kan het zijn dat uw baby vaker wil eten dan normaal. Probeer uw baby vaker te voeden om aan hun behoeften te voldoen.
  2. Kolf indien nodig: Als uw baby te veel huilt om effectief te eten, kan het nuttig zijn om te kolven om uw melkproductie te behouden en uw baby toch de nodige voeding te geven.
  3. Rust uit wanneer u kunt: Regeldagen kunnen vermoeiend zijn voor zowel u als uw baby. Probeer tijd te vinden om uit te rusten wanneer uw baby slaapt om uw eigen energie op te laden.
  4. Vraag om hulp: Als u zich overweldigd voelt, aarzel dan niet om hulp te vragen. Vrienden, familie en buren kunnen helpen met boodschappen doen, maaltijden bereiden of zelfs het oppassen op uw baby.
  5. Houd uw baby dichtbij: Baby’s kunnen onrustig zijn tijdens regeldagen en hebben meer behoefte aan nabijheid. Houd uw baby dichtbij door middel van huid-op-huidcontact of door uw baby te dragen in een draagdoek of draagzak.

Dit vind je misschien ook leuk...