Blog

Hond en kind training

Hoe leuk is het, dat wanneer jullie een hond hebben en je kind hier allerbeste maatjes mee wordt? Niet alleen samen spelen en knuffelen, maar naarmate ze ouder worden, ook gezellig buiten wandelen. Om ervoor te zorgen dat dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt, is een hond en kind training zeker aan te raden via bijvoorbeeld puppyopvoeden.nl. Tijdens deze cursus leert je kind namelijk precies hoe ze met een hond om moeten gaan. Daarbij is het ook zo dat je kind leert om het gedrag van de hond te begrijpen. Belangrijk hierin is vooral dat ze leren dat een hond af en toe ook zijn of haar rust nodig heeft. Dus liggen ze in de mand of bench, dan is het goed te weten dat een kind de hond met rust moet laten.

Wat leer je allemaal tijdens een hond en kind training?

Tijdens een hond en kind training, leert je kind vooral wat wel en ook wat niet kan bij je hond. Daarbij is het belangrijk te weten dat iedere hond anders is en ze dus ook leren hoe ze het gedrag van vreemde honden kunnen lezen. Tijdens het volgen van deze training, leert je kind als het ware op een spelende manier hoe een hond op bepaalde situaties reageert. Ook zullen ze je kind tijdens deze hond en kind training bepaalde basiscommando’s leren, zoals zit, kom, af en blijf. Deze commando’s zijn namelijk essentieel om je hond goed te kunnen laten luisteren. Ook zullen ze bepaalde trucjes leren en verschillende spelletjes, mits je hond daar ook voor openstaat uiteraard.

Het doel van de hond en kind training

Het belangrijkste doel van deze training, is dat je kind op een veilige manier van je hond kan omgaan en ook wat wat er van hem of haar verwacht wordt. Ook wordt er geleerd hoe ze respect krijgen van een hond en hoe ze op de juiste manier een vreemde hond kunnen benaderen. Door het volgen van een training leert je kind van A tot en met Z exact hoe een hond kan reageren en leren ze ook wanneer ze beter een stapje terug kunnen doen. Het is daarom voor veel gezinnen met jonge kinderen, zeker aan te raden om hier eens serieus naar te kijken. Ondanks het feit dat je hond misschien wel super lief is, is het wel handig dat ook je kind weet hoe ze hiermee om moeten gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...